Nieuws

Consortia van bedrijven die op een duurzame manier (her)gebruik van water in de bedrijfsvoering opnemen, kunnen opnieuw een aanvraag voor subsidie...

Lees meer

Bij hevige regen spoelen nutriënten zoals stikstof (N) en fosfor (P) van de akkers naar de waterlopen. Ze komen in de waterloop terecht door...

Lees meer

Vlaanderen wordt de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met de gevolgen van droogte. Om deze uitdaging structureel aan te pakken, heeft de...

Lees meer
Sponsors

Water Test Network

Transnationaal netwerk van proeftuinen omtrent watertoepassingen

Het Water Test Network project wil een transnationaal netwerk van proeftuinen omtrent watertoepassingen uitbouwen. Techologieleveranciers uit Noordwest-Europa kunnen hiervan gebruik maken om hun innovatie in een reële setting te testen en verder te ontwikkelen. Dit zal de doorstart van innovatieve watertechnologie versnellen en de marktintroductie faciliteren.

Universiteit Gent zal VEG-i-TEC als proeftuin aan het netwerk toevoegen; De Watergroep zal zijn drinkwaterproductiecentra (o.a. de Blankaart, Kluizen) als proeftuinen aan het netwerk toevoegen. 

Het streefdoel is om 120 technologieleveranciers te begeleiden bij het uittesten van 90 verschillende technologieën. Dit moet resulteren in de effectieve marktintroductie van 30 nieuwe toepassingen gerelateerd aan water. Ook na afloop van het project zal het netwerk in stand worden gehouden. 

Meer informatie

Het Water Test Network project wordt uitgevoerd binnen het Interreg North-West Europe programma. Het draagt bij tot de prioriteit ‘Innovatie’ met als specifiek doel ‘To enhance innovation performance of enterprises throughout NWE regions’. Het project loopt van 7 maart 2018 tot 6 december 2021 en ontvangt €3.611.702,36 EFRO steun.

Het project telt 7 partners, 5 subpartners en 2 geassocieerde partners uit Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Scottish Water Horizons is de projectcoördinator. Vlakwa/VITO is de Belgische partner met Universiteit Gent en De Watergroep als subpartners van VITO.

Met steun van het Vlaamse HERMES-fonds.

Benieuwd hoe u gebruik kan maken van de proeftuinen? Contacteer Charlotte Boeckaert 

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!