Dit project beoogt op zoek te gaan naar natuurlijke additieven die aan het (proces- of drink-)water kunnen worden toegevoegd om de microbiële belading te reduceren. Dergelijke additieven zijn bv. etherische oliën en fenolische componenten die verschillende antimicrobiële componenten bevatten, die zowel tegen voedingspathogenen als bederfflora werkzaam kunnen zijn. Het doseren van de etherische oliën/fenolische componenten aan water is tot nog toe onvoldoende onderzocht, daar hogere concentraties problemen bij menging kunnen veroorzaken of gepaste emulsifiers noodzakelijk zijn. Verder blijkt de werkzaamheid van de etherische oliën afhankelijk te zijn van de matrix waarop ze wordt toegepast (bv. afhankelijk van pH, temperatuur, vetgehalte).
Vlakwa volgt dit project op als waarnemer in de gebruikerscommissie.
Uitgevoerd door:
Looptijd: 01/12/2011 – 30/11/2013
Meer info: Imca Sampers
Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!