Nieuws

Consortia van bedrijven die op een duurzame manier (her)gebruik van water in de bedrijfsvoering opnemen, kunnen opnieuw een aanvraag voor subsidie...

Lees meer

Bij hevige regen spoelen nutriënten zoals stikstof (N) en fosfor (P) van de akkers naar de waterlopen. Ze komen in de waterloop terecht door...

Lees meer

Vlaanderen wordt de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met de gevolgen van droogte. Om deze uitdaging structureel aan te pakken, heeft de...

Lees meer
Sponsors

LED Water

Hét contactpunt voor alle watervragen in uw bedrijf

Het Laagdrempelige Expertise en Dienstverleningscentrum (LED) Water biedt KMO’s en non-profit organisaties gratis eerstelijnsadvies en begeleiding bij alles wat te maken heeft met de keuze van waterbronnen, technologieën en/of verbetering van productie, zuiveren van water of watermanagement.

Via het LED Water netwerk krijgt u eenvoudig toegang tot de uitgebreide waterkennis die beschikbaar is binnen de Vlaamse kennisinstellingen in uw provincie.

Het eerstelijnsadvies dat de LED Water aan KMO’s en non-profitorganisaties ter beschikking stelt is gratis. Wanneer een verdere studie gewenst is, worden marktconforme tarieven gehanteerd.

Werkwijze LED Water:

  • Intakegesprek (incl plaatsbezoek) en eerstelijnsadvies (gericht advies al dan niet met een doorverwijzing naar de juiste contactpersoon/organisatie)
  •  Een eerstelijns waterscan voor uw onderneming (inventarisatie waterverbruikers, waterbronnen en afvalwaterstromen, berekening beschikbaar volume hemelwater, enz.)
  •  Een aantal verkennende testen op laboschaal

Deze dienstverlening kan afhankelijk van de typevraag onder andere leiden tot een samenwerking tussen het bedrijf en een kennisinstelling via:

  • Rechtstreeks contractonderzoek
  • Aanvraag en uitvoering van een gesubsidieerd project (KMO-Portefeuille, KMO-Haalbaarheidsstudie, KMO-Innovatieproject);
  • Uitwerken van het project via een eindwerk/studentenproject waarbij de kostprijs beperkt blijft tot o.a. verbruiksgoederen en analyses;
  • Begeleiding via het opzetten van grotere projecten zoals VITO/VLAKWA open call of projecten van VLAIO (TETRA, KMO-innovatietrajecten, ...), INTERREG, H2020, enz.

 

Contacteer LED Water in uw provincie

Het LED Water netwerk wordt voor de coördinatie en centralisatie ondersteund door het Vlaams Kenniscentrum Water (VLAKWA).

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!