KU Leuven Campus De Nayer
Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver is één van de zes KU Leuven-campussen waar studenten de opleiding tot industrieel ingenieur kunnen volgen. De masterproef vormt het sluitstuk van deze opleiding. Men is op zoek naar nieuwe onderwerpen voor de masterproef van het academiejaar 2019-2020. Studenten zoeken daarbij een antwoord op een onderzoeksvraag rond een concreet ingenieursprobleem, dit in nauwe samenwerking met een bedrijf of onderzoeksinstelling. Mocht u interesse hebben om een onderwerp voor te stellen, gelieve dan zo snel mogelijk te reageren via deze link: www.iiw.kuleuven.be/denayer/voorstel-masterproef.
HOGENT
Onze studenten van de opleiding professionele Bachelor Chemie - afstudeerrichting milieutechnologie, dienen als onderdeel van hun opleiding, 12 weken stage te lopen in een bedrijf/labo. Tijdens hun stage werken de studenten mee aan een milieugerelateerd onderzoek. Vervolgens verwerken ze de resultaten in een eindwerk dat tenslotte gepresenteerd en verdedigd wordt.
De stages lopen van eind september tot eind december en van begin februari tot begin mei.
In het kader van deze stage zijn we steeds op zoek naar stageplaatsen rond (milieu-)chemie en milieu-administratie. Onderwerpen kunnen steeds doorgestuurd worden naar Christine.Vanderheyden@hogent.be
Universiteit Antwerpen doet op zijn beurt een oproep voor een masterproef chemie/biochemie voor het volgende academiejaar. De studenten starten dan hun masterproef in februari en lopen 4 dagen per week stage op het bedrijf (ma-di-woe-do) en dit tot begin mei. Onderwerpen kunnen tot eind augustus ingediend worden via de website van Universiteit Antwerpen:
https://www.uantwerpen.be/nl/formulieren/docenten/fti/topics-masterproef-chemie-biochemie/
De masterproeven voor de opleidingen industrieel ingenieur biochemie-chemie-milieukunde zijn toepassingsgeoriënteerd (met mogelijks experimenten binnen de eigen labo’s en bij bedrijven) en hebben een ingenieurstechnische benadering. Masterproefonderwerpen worden gekozen in het begin van het 2de semester (februari) om te starten in september. De student werkt typisch een 3-tal dagen per week aan zijn masterproef in het eerste semester (september-januari). Het 2de semester (februari-mei) wordt gebruikt om het eindwerk te schrijven en af te werken.
Masterproefonderwerpen (titel en korte beschrijving) voor de opleidingen industrieel ingenieur biochemie-chemie-milieukunde binnen het thema water kunnen doorgegeven worden tot eind januari via mail aan stijn.vanhulle@ugent.be.
Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!