Nieuws

Consortia van bedrijven die op een duurzame manier (her)gebruik van water in de bedrijfsvoering opnemen, kunnen opnieuw een aanvraag voor subsidie...

Lees meer

Bij hevige regen spoelen nutriënten zoals stikstof (N) en fosfor (P) van de akkers naar de waterlopen. Ze komen in de waterloop terecht door...

Lees meer

Vlaanderen wordt de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met de gevolgen van droogte. Om deze uitdaging structureel aan te pakken, heeft de...

Lees meer
Sponsors

Nieuwsbericht

Bewust omspringen met water in de horeca

De Universiteit Gent zal in het voorjaar van 2015 waterscans uitvoeren bij verschillende horecabedrijven representatief voor de sector. Dit om na te gaan wat de mogelijkheden zijn naar kostenbesparing. De resultaten zullen in de loop van 2016 worden bekendgemaakt. Op basis hiervan zal samen met Horeca Vlaanderen een plan van aanpak worden ontwikkeld gericht naar de volledige sector.

Naar aanleiding van de studie over het “Socio-economisch belang van water in Vlaanderen” (klik hier), die in opdracht van het Vlaams Kenniscentrum Water werd uitgevoerd, werden de sectoren geïdentificeerd die naar tewerkstelling en toegevoegde waarde belangrijk zijn voor Vlaanderen maar die gevoelig zijn aan een eventuele stijging van de waterkosten. Een van deze sectoren is de horecasector. Naar analogie met de inspanningen die vanuit de sector werden geleverd inzake rationeel energiegebruik (brochure “ Bewust omspringen met energie in de horeca” – klik hier ),  wil Horeca Vlaanderen nu ook bekijken wat de mogelijkheden zijn rond rationeel watergebruik ten behoeve van de competitiviteit van de sector.

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!