De Universiteit Gent zal in het voorjaar van 2015 waterscans uitvoeren bij verschillende horecabedrijven representatief voor de sector. Dit om na te gaan wat de mogelijkheden zijn naar kostenbesparing. De resultaten zullen in de loop van 2016 worden bekendgemaakt. Op basis hiervan zal samen met Horeca Vlaanderen een plan van aanpak worden ontwikkeld gericht naar de volledige sector.
Naar aanleiding van de studie over het “Socio-economisch belang van water in Vlaanderen” (klik hier), die in opdracht van het Vlaams Kenniscentrum Water werd uitgevoerd, werden de sectoren geïdentificeerd die naar tewerkstelling en toegevoegde waarde belangrijk zijn voor Vlaanderen maar die gevoelig zijn aan een eventuele stijging van de waterkosten. Een van deze sectoren is de horecasector. Naar analogie met de inspanningen die vanuit de sector werden geleverd inzake rationeel energiegebruik (brochure “ Bewust omspringen met energie in de horeca” – klik hier ), wil Horeca Vlaanderen nu ook bekijken wat de mogelijkheden zijn rond rationeel watergebruik ten behoeve van de competitiviteit van de sector.
Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!